afm big afm small

Begrippen - Ferax Vastgoed

Bruto aanvangsrendement woningen

Laten we stellen dat als je geld investeert in woonruimte dat je tussen de 5% en 10% wilt realiseren. Als een woning van 400.000 euro verhuurd kan worden voor 22.000 per jaar, dan kost die dus 18 keer de huur. Je kunt dan ook zeggen dat 22.000 op 400.000, 4,75% is. Het brutorendement is dan 22.000 op 400.000 ofwel 4,75%. Vergeet daarbij de aankoopk ...

lees meer

Hoeveel keer de huur is een pand waard

Om te beginnen moet je voor jezelf helder hebben wat je wilt verdienen. Wat moet het rendement zijn? Op de bank krijg je niks, maar met geld op de bank loop je weinig risico. Als een woning van 400.000 euro verhuurd kan worden voor 22.000 per jaar, dan kost die dus 18 keer de huur. De huurprijs van een bepaalde woning laat zich makkelijk afleiden u ...

lees meer

Het rendement verhuur woning berekenen

Nu kopen we nóg een pand van € 500.000 maar financieren dat volledig met het eerste pand als medeonderpand bij de bank. Die vraagt daarvoor 6% rente per jaar. Dat is € 30.000. Het tweede pand levert dus op € 35.000 minus € 30.000 is € 5.000. De twee panden waar wij € 500.000 eigen geld in hebben zitten, leveren € 40.000 op. Dat is 8% over ons eige ...

lees meer

Een huis kopen om te verhuren

Om het rendement te verhogen, is lenen van de bank een optie.Op het geld dat je van de bank leent, maak je een rendement uit de huur. De huur moet na kosten dus hoger zijn dan wat er aan rente wordt gevraagd. Banken vragen momenteel misschien 6% op de lening. Als de huur al 4,75% is, dan werkt de hefboom dus niet.

lees meer

Wat is het gemiddeld rendement onroerend goed

Een appartement van 400.000 euro, dat verhuurd is voor 2.000 euro per maand geeft een rendement van 24.000 op 400.000, ofwel 6%. Voor de meeste particulieren is dit een prima rendement. Als je 280.000 euro leent van de bank, investeer je zelf dus 120.000 euro. De bank vraagt ook al een rente van 6%, dus 16.800 euro per jaar. Elke keer dat er afgelo ...

lees meer

Een appartement kopen voor verhuur

Als je een al verhuurd of te verhuren huis, appartement of iets dergelijks zoekt, kijk je altijd eerst naar wat het oplevert, de huur. Als je van de huurinkomsten iets overhoudt, nadat je de verzekering, het onderhoud, de gemeentelijke lasten en de beheerskosten hebt betaald, dan is een investering mogelijk interessant. Daar begint het mee.

lees meer

Wat te doen met 50.000 euro spaargeld

De vraag die eerst gesteld moet worden, is of je 50.000 euro spaargeld hebt of meer. Het is nooit verstandig al geld in een object of aandeel te beleggen. Het rendement op vastgoed in de afgelopen jaren is stabiel. Iedere belegger moet toch 8% kunnen halen. Er zijn tal van boeken te vinden die vertellen hoe je moet investeren in vastgoed. Op Inte ...

lees meer

De beste manier om geld te investeren

Investeren in vastgoed geeft een goed rendement. Een huis kopen en verhuren is meestal wel rendabel. Ferax Vastgoed helpt particuliere investeerders door ze de gelegenheid te geven in een groep met zijn allen in panden te beleggen.

lees meer

Obligaties

Een obligatie is een waardepapier dat wordt verstrekt als bewijs voor een door u verstrekte lening. Obligatieleningen worden aangegaan door een overheid (Staatslening), een onderneming (Bedrijfsobligatie) of een instelling.

lees meer

Social impact

Impact Beleggen, beleggen met Social Impact, is beleggen met het oog op opbrengst en rendement terwijl ook beoogd wordt een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

lees meer

Beleggen in huurhuizen

Verhuurders ontvangen huur, betalen daarvan de kosten, rente en aflossing en wat dan overblijft is het netto cash rendement.

lees meer

Woningbeleggingen

Woningbeleggingen zijn interessant omdat de huur elke maand zorgt voor inkomensaanvulling.

lees meer

Kapitalisatiefactor

De kapitalisatiefactor is hetzelfde als het bruto aanvangsrendement.

lees meer

Investeren in onroerend goed

Investeren in onroerend goed is het kopen van panden om die te verhuren

lees meer

Netto aanvangsrendement

Netto aanvangsrendement is het bedrag van de huur minus de kosten gedeeld door de aankoopprijs van een pand.

lees meer

Investeren in vastgoed ingewikkeld?

Wij helpen u op weg met de uitleg over de meest gebruikte begrippen. We hebben jarenlang ervaring in beleggen in vastgoed en zijn bekend met alle regels en begrippen.

Bent u ergens een begrip tegengekomen op onze website en weet u niet wat dit betekent? Neem dan contact met ons op, dan leggen we 't u graag uit.

neem contact op
Prospectus aanvragen