Waarom beleggen in huurwoningen?

Vastgestelde huur geeft ook hoog rendement, wettelijke huur geeft goed rendement

De hoogte van de huur is wettelijk geregeld. Voor kamers geldt een maximale huurprijs, afhankelijk van woonoppervlak en voorzieningen. Ook met deze maximale huur valt een goed rendement te maken. De kamerbewoners hebben een betaalbare woonruimte en u het rendement. Dat beloopt als het allemaal goed gaat snel rond de 10% per jaar.

Rendement is hoog

Verhuurders ontvangen huur, betalen daarvan de kosten, rente en aflossing en wat dan overblijft is het netto cash rendement. Het volgend voorbeeld laat zien dat 8% goed haalbaar is.

Bedenk wel dat de opbrengst van pand tot pand verschilt. Dat ligt aan de kostprijs van het huis, de hoogte van de huur en de jaarlijkse kosten.

Bij verkoop komt de aflossing er weer uit en incasseert de verkoper ook de waardestijging. Dat verhoogt het rendement aanzienlijk.

Grote vraag naar huurwoningen

Er is naast grote behoefte aan reguliere studentenhuisvesting, grote vraag naar woonruimte waar vooral net of bijna afgestudeerden met drie à vier personen nog een paar jaar rustig kunnen wonen om daarna een eigen stek te huren of te kopen. Ook buitenlandse studenten en werkende jongeren willen graag een kamer of een studio huren. Voorts is er een markt voor expats en aan de Universiteiten verbonden promovendi en docenten uit het buitenland. En er zijn vast nog wel meer categorieën te bedenken.

Bereken uw rendement

Gemakkelijk instappen kan al vanaf €1000,-

Vaste rente 5%

{{ price1 }}

Niet mogelijk

Cumulatief bij 9%

{{ price2 }}

Niet mogelijk

Prospectus aanvragen

Beleggen met Ferax is Impact Beleggen.

Zij betaalbare woonruimte, u de opbrengst!

Prospectus aanvragen