afm big afm small

Hoeveel keer de huur is een pand waard

Veel beleggende particulieren willen een huis of appartement kopen om te verhuren. Wat betaal je voor zo'n huis? Daar zijn een aantal regels voor die je zelf naar je eigen inzichten kunt invullen.

Om te beginnen moet je voor jezelf helder hebben wat je wilt verdienen. Wat moet het rendement zijn? Op de bank krijg je niks, maar met geld op de bank loop je weinig risico. Beleggen in aandelen heeft een hoog risico. Bedrijven kunnen failliet gaan. Staatsobligaties dan? Het maakt wel verschil of je obligaties koopt van de Nederlandse Staat of van Argentinië. Daarom krijg je op Nederlandse obligaties ook al geen rente meer.
Laten we stellen dat als je geld investeert in woonruimte dat je tussen de 5% en 10% wilt realiseren. Met aandelen haal je misschien wel 15% maar die gaan net zo hard weer onderuit. Verhuurd vastgoed heeft in ieder geval een bestendige huurstroom. De huur is ook duidelijk bepaalbaar. De markt dicteert de huur van huizen. Dezelfde soort huizen in dezelfde buurt in dezelfde conditie verhuren allemaal voor dezelfde huur.

De huurprijs van een bepaalde woning laat zich makkelijk afleiden uit de vraagprijzen van andere huizen of appartementen. Dat is allemaal op verhuurwebsites te vinden. Zo zul je een huurprijs vinden van 1.800 of 1.900 euro per maand (zeg 22.000 per jaar) en zie je bij de te koop staande woningen dat de verkoopprijs (vraagprijs!) van dat soort woningen 400.000 euro is. 

Als een woning van 400.000 euro verhuurd kan worden voor 22.000 per jaar, dan kost die dus 18 keer de huur. Je kunt dan ook zeggen dat 22.000 op 400.000, 4,75% is. De woning kost 4,75%.

Daarmee zijn we er niet, want de verhuurder moet ook de kosten nog betalen. Dat zijn bijvoorbeeld gemeentebelastingen, verzekering en onderhoud. De markt houdt daarvoor aan circa 15% van de huur.

Professionele beleggers zoals Ferax Vastgoed zoeken interessantere panden die meer rendement opleveren.

Er zijn tal van boeken te vinden die vertellen hoe je moet investeren in vastgoed. Op Internet zijn ook artikelen en filmpjes over investeren in vastgoed te vinden. Investeren in vastgoed geeft een goed rendement. Een huis kopen en verhuren is meestal wel rendabel. Om te beginnen moet je huizen zoeken om je oriënteren in beleggen in verhuurd onroerend goed. Daarmee kom je erachter wat het gemiddeld rendement van verhuur is.

Investeren in panden met het oog op verhuur van kamers en etages beschouwen wij als een rustige belegging die elk jaar een redelijk zeker rendement geeft.

Particuliere investeerders kunnen meestal maar in een paar huizen of appartementen beleggen en die verhuren, want dan is het spaargeld geïnvesteerd.  Een paar huizen verhuren verhoogt het risico van leegstand en onderhoud of wanbetalende huurders. Met een paar huizen is dat sneller vervelend dan met veel huizen in de verhuur.

Samen investeren is de oplossing voor het probleem.

Daarom is Ferax Vastgoed opgericht. Veel particulieren investeren samen in veel huizen en appartementen om die te verhuren met beperkter risico.
Ferax Vastgoed beheert het vastgoed en verdeelt alle winst, elk jaar en bij verkoop van een pand. Wij beleggen zelf mee en hebben er dus alle belang bij om de winst te optimaliseren.

Ferax Vastgoed belegt in verhuurde woonruimte in een populair huursegment voor studenten en andere kamerbewoners. Dat is volgens ons de categorie waar altijd de grootste vraag naar zal zijn. de Beleggers die 25.000 euro of meer inleggen delen volledig mee in de winst, zowel per jaar als later bij verkoop van panden. De looptijd is 5 jaar en na verloop van die termijn wordt het geld op de obligaties terugbetaald.

Ferax investeert in grotere panden die niet meer geschikt zijn voor gezinsbewoning maar wel kamersgewijs of per etage bewoond kunnen worden. Ferax investeert in Nederland met als focus het gebied in en rond Den Haag en Leiden. Maar Ferax heeft bijvoorbeeld ook een pand in Harlingen met verhuurde kamers en studio's.


 

Investeren in vastgoed ingewikkeld?

Wij helpen u op weg met de uitleg over de meest gebruikte begrippen. We hebben jarenlang ervaring in beleggen in vastgoed en zijn bekend met alle regels en begrippen.

Bent u ergens een begrip tegengekomen op onze website en weet u niet wat dit betekent? Neem dan contact met ons op, dan leggen we 't u graag uit.

neem contact op
Prospectus aanvragen