Waarom investeren in vastgoed?

Beleggen in vastgoed is vast en goed

De bankrente is vrijwel nul, aandelen fluctueren sterk in waarde en de belasting over uw vermogen is vaak al meer dan een procent per jaar. Beleggen in verhuurde woonruimte geeft een stabiel en goed rendement met overzienbare risico's en is daarmee een goed alternatief voor sparen.

De behoefte aan woonruimte is het grootst bij jongeren Onder studenten, singles en starters op de woningmarkt is een groot tekort aan woonruimte. De belegger die zich op deze markt richt zal zich weinig zorgen hoeven te maken over leegstand. Ferax Vastgoed belegt in panden waarin kamers, studio's en/of etages worden verhuurd. De uitstekende opbrengst per jaar en bij verkoop is voor de obligatiehouders.

U het rendement, zij de betaalbare woonruimte

Wettelijke huur geeft goed rendement De hoogte van de huur is wettelijk geregeld. Voor kamers geldt een maximale huurprijs, afhankelijk van woonoppervlak en voorzieningen. Ook met deze maximale huur valt een goed rendement te maken. De kamerbewoners hebben een betaalbare woonruimte en u het rendement.

Rendement is hoog

Verhuurders ontvangen huur, betalen daarvan de kosten, rente en aflossing en wat dan overblijft is het netto cash rendement. Het volgend voorbeeld laat zien dat 8% goed haalbaar is. Bedenk wel dat de opbrengst van pand tot pand verschilt. Dat ligt aan de kostprijs van het huis, de hoogte van de huur en de jaarlijkse kosten. Bij verkoop komt de aflossing er weer uit en incasseert de verkoper ook de waardestijging. Dat verhoogt het rendement aanzienlijk.

Bereken uw rendement

Gemakkelijk instappen kan al vanaf €1000,-

Vaste rente 5%

{{ price1 }}

Niet mogelijk

Cumulatief bij 9%

{{ price2 }}

Niet mogelijk

Prospectus aanvragen

Er is naast grote behoefte aan reguliere studentenhuisvesting, grote vraag naar woonruimte waar vooral net of bijna afgestudeerden met drie à vier personen nog een paar jaar rustig kunnen wonen om daarna een eigen stek te huren of te kopen. Ook buitenlandse studenten en werkende jongeren willen graag een kamer of een studio huren. Voorts is er een markt voor expats en aan de Universiteiten verbonden promovendi en docenten uit het buitenland. En er zijn vast nog wel meer categorieën te bedenken.

Werkwijze Ferax

Panden kopen wij het liefst in uitgewoonde staat. Met de verbouwing realiseren we een meerwaarde omdat de waarde na verbouwing meestal meteen hoger is dan de aanschafkosten. Wij mikken op panden met aanschafkosten inclusief verbouwing die een huur van circa 7% à 8% zullen opbrengen. Dat kan. Dat hebben we in het vorig fonds met Serie A ook gedaan.

Na aankoop en verhuur of direct al worden deze appartementen gefinancierd, tot globaal 70% van de waarde. Banken financieren liever op een bestaande situatie dan op een plan.

Uiteindelijk zal de grootte van het fonds dus circa 14 tot 15 miljoen bedragen. Daar verwachten wij anderhalf tot twee jaar over te doen. De mooie aankoop komt niet elke week voorbij.

De spaarrente is vrijwel nul en jongeren staan te springen om woonruimte. Beleggen in vastgoed met verhuurde kamers en studio's geeft een uitstekend rendement. De woonruimte is altijd goed te verhuren.

Opbrengst van vastgoed; een rekenvoorbeeld
Wij hebben een pand van 400.000 euro, dat is verhuurd voor 32.000 euro per jaar. Stel de kosten van onderhoud, beheer, gemeentelasten etc. zijn 6.000 euro, dan houden wij 26.000 euro over. De opbrengst is dus 6,5%.

Financieringshefboom
De hefboom van financiering werkt als volgt. Wij lenen 250.000 euro van de bank. Daarvoor betalen wij 3,5%. Dat is 8.750 euro. Dan houden wij dus 26.000 minus 8.750 over, ofwel 17.250.

Zelf hebben we 150.000 euro ingelegd. De opbrengst van 17.250 is daarop 11,5%.

Wel moet de aflossing nog daarvan worden betaald, maar die komt bij verkoop weer terug, samen met een waardestijging. Die is ook voor de beleggers. De aflossing is meestal 2% per jaar, dus 5.000. Het direct uitkeerbaar rendement is dan 12.250 of 8,2%.

Met 4 ton eigen geld koop je een pand, met de hefboom van bancair geld al bijna drie. Niet alleen het rendement op het eigen geld is hoger, maar door te financieren hou je ook in absolute zin meer geld over en bovendien kun je het beleggersrisico spreiden over meerdere objecten.

Dit regelt Ferax Vastgoed voor haar investeerders.

Beleggen met Ferax is Impact Beleggen.

Zij betaalbare woonruimte, u de opbrengst!

Prospectus aanvragen