Negatieve rente? Niet bij Ferax Vastgoed

Investeren in vastgoed geeft een goed rendement

De bankrente is vrijwel nul, aandelen fluctueren sterk in waarde en de belasting over uw vermogen is vaak al meer dan een procent per jaar. Beleggen in verhuurde woonruimte geeft een stabiel en goed rendement van al snel 8% of meer met overzienbare risico's en is daarmee een goed alternatief voor sparen.

Werkwijze Ferax

U kunt mee investeren met Ferax Vastgoed. U verstrekt een lening. Dat is vormgegeven in obligaties. Als u vanaf € 25.000 belegt, deelt u volledig mee in de winst op de huurinkomsten minus de kosten, die Ferax maakt per jaar en bij verkoop van panden. Er zijn geen kosten bij instappen en uitstappen. 

Ferax belegt in panden met kamerverhuur en appartementen. Dat doen we voor beleggers die het gedoe niet zelf willen. De doelgroep is studenten, starters en andere jongeren. Onder studenten, singles en starters op de woningmarkt is een groot tekort aan woonruimte. De belegger die zich op deze markt richt zal zich weinig zorgen hoeven te maken over leegstand. Ferax ontneemt u alle zorgen van de belegging, van de aankoop, financiering, verhuur, onderhoud, boekhouding en beheer, tot aan de uiteindelijke verkoop.

Opbrengst wordt hoger door bankfinanciering

Banken vragen circa 3,5% per jaar op leningen voor een belegging. Stel de huur op een pand van € 500.000 is 7%. Dat is € 35.000. Stel we lenen € 300.000, dan betalen we circa € 10.000 aan rente. Dan houd je dus € 25.000 over. Aangezien we € 300.000 hebben geleend hebben we zelf € 200.000 ingelegd. De opbrengst daarop van € 25.000 is 12,5%. Daar moeten wel de lasten af, zoals onderhoud, verzekeringen en gemeentebelastingen. Door lenen wordt het rendement flink hoger. 

Looptijd

U investeert voor een duur van 5 jaar. Hierna volgt de aflossing en wordt de opbrengst verdeeld. Als de markt ongunstig is, kunnen panden langer aangehouden worden. Er wordt altijd naar gestreefd om de beste panden in te brengen in een volgend fonds, waarin u ook kunt deelnemen.

Risico spreiden leidt tot meer winst

Als investeerder maakt u deel uit van de Ferax Vastgoed Club, die gezamenlijk panden koopt en verhuurt. Daarmee kunt u beter risico spreiden. Door de schaal gaan uiteindelijk ook de kosten omlaag waardoor de winst groter is. Dit is het voordeel van gezamenlijk beleggen.

Welke panden en plaatsen?

Wij selecteren panden, met aanschafkosten inclusief verbouwing, die een huur van circa 7% à 8% zullen opbrengen. Dat doen wij in voornamelijk in Leiden, Den Haag, maar ook in andere gebieden als zich daar een goede investeringskans voordoet.

Obligaties verkopen

Obligatiehouders kunnen de obligaties tussentijds verkopen aan andere obligatiehouders of derden, mits Ferax de beoogd opvolger heeft getoetst in het kader van de Wet ter Voorkoming van Witwassen en Terrorisme. Ferax koopt ook zelf in als de liquiditeit dat toestaat, dit is geen verplichting.

U het rendement, zij de betaalbare woonruimte

Wettelijke huur geeft een goed rendement. De hoogte van de huur is wettelijk geregeld. Voor kamers geldt een maximale huurprijs, afhankelijk van woonoppervlak en voorzieningen. Ook met deze maximale huur valt een goed rendement te behalen. De kamerbewoners hebben een betaalbare woonruimte en u het rendement.

Rendement is hoog

Verhuurders ontvangen huur, betalen daarvan de kosten, rente en aflossing en wat dan overblijft is het netto cash rendement. Bij dit soort verhuur is 8% of meer goed haalbaar. Bedenk wel dat de opbrengst van pand tot pand verschilt. Dat ligt aan de kostprijs van het huis, de hoogte van de huur en de jaarlijkse kosten. Bij verkoop komt de aflossing er weer uit en incasseert de verkoper ook de waardestijging. Dat verhoogt het rendement aanzienlijk.


 

Bereken uw rendement

Gemakkelijk instappen kan al vanaf €1000,-

inleg wordt in 5 jaar

Bij een winst van 8%

{{ price1 }}

Niet mogelijk

Bij een winst van 10%

{{ price2 }}

Niet mogelijk

Prospectus aanvragen

Beleggen met Ferax is Impact Beleggen.

Zij betaalbare woonruimte, u de opbrengst!

Prospectus aanvragen

Bedankt voor uw belangstelling.

Mocht u vragen hebben of kennis willen maken?
Laat dan uw naam en telefoonnummer en/of email adres en wij zullen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook altijd bellen op: 071-519 11 20.

Verstuur

Wij horen graag van u,
Paul Vernooijs en Dave van Helsdingen