afm big afm small

Ferax Vastgoed Blog: Beleggen in woningen

Beleggen in panden

Hoe werkt een belegging in vastgoed?

Verhuurde woningen en appartementen zijn een populaire investeringscategorie voor wie geld wil steken in iets dat hij kan zien en aanraken. Er zijn verschillende manieren om in vastgoed te investeren, zoals een panden kopen of investeren in een breed gespreid vastgoedbeleggingsfonds.

Er zijn verschillende manieren om te investeren in vastgoed. Een directe belegging in vastgoed is het kopen van een woning of een appartement dat is verhuurd of wordt verhuurd aan de bewoners. Die betalen elke maand huur, waarvan je de rente en aflossing betaalt en de kosten van bijvoorbeeld gemeentebelastingen, onderhoud en verzekeringen.

Als je een huis koopt van € 200.000 dat je verhuurt voor € 800 per maand, dus voor € 9.600 per jaar, maak je een rendement van, afgerond, 5%.

Dat is meer dan de spaarrente, nu vrijwel nul.

Voor beleggers is dit geen goede belegging. Je moet immers ook met risico's van verlies rekening houden. Als net jouw huis onverhuurbaar en onverkoopbaar blijkt te zijn, zit je met een fors verlies.

Als je dit huis voor € 120.000 euro financiert en je betaalt aan de bank 3% (€ 3.600) per jaar, dan maak je een rendement van 10.000 minus 3.600, dus 6.400 op jouw eigen geld van 80.000, dus 8%. Dat is al een stuk beter.

Als u wilt investeren in vastgoed, is het aan te raden te bedenken waarom u dit wilt doen. Heeft u een kapitaal beschikbaar waarmee u graag een goed rendement wilt maken, of wilt u ook bijdragen aan de mogelijkheden die anderen hebben om in een eigen huis te wonen? Ferax Vastgoed is dan een goede partner want wij beleggen in woonruimte voor jongeren, studenten en starters op de woningmarkt.

Om de risico's te verdelen, moet je meer woningen kopen. Niet veel mensen kunnen dat en dan is het verstandig te gaan bekijken of je in een vastgoedfonds kunt beleggen.

Die heb je op de beurs en bij diverse beheerders in de aanbieding. Wij beperken ons hier uiteraard tot Ferax Vastgoed.

Ferax Vastgoed belegt met het geld van vele obligatiehouders in vele woningen. Ferax spreidt het risico door allerlei soorten woningen te kopen en die in verschillende regio's te kopen. Woonruimte is schaars. Het inkomen uit verhuur van woonruimte is zeker en stabiel.

De meeste beleggers kunnen niet zelf een goede spreiding aanbrengen en de risico's spreiden en beleggen met Ferax in een portefeuille woningen.

Ferax Vastgoed verdient geld aan de verhuur en uiteindelijke verkoop van het vastgoed. Wij keren de winst uit aan de obligatiehouders. De initiators van Ferax investeren zelf mee in de fondsen en delen zo mee in de winst. De initiators die ook het beheer doen ontvangen een management fee van 5% van de ontvangen huursommen.

Verder zijn er geen kosten. Ferax is opgezet als een investeringsmaatschappij die alle winst onder de inleggers verdeelt.

Afbeelding bij Ferax Vastgoed Blog: Beleggen in woningen

Investeren in vastgoed ingewikkeld?

Wij helpen u op weg met de uitleg over de meest gebruikte begrippen. We hebben jarenlang ervaring in beleggen in vastgoed en zijn bekend met alle regels en begrippen.

Bent u ergens een begrip tegengekomen op onze website en weet u niet wat dit betekent? Neem dan contact met ons op, dan leggen we 't u graag uit.

neem contact op
Prospectus aanvragen

Bedankt voor uw belangstelling.

Mocht u vragen hebben of kennis willen maken?
Laat dan uw naam en telefoonnummer en/of email adres en wij zullen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook altijd bellen op: 071-519 11 20.

Wij horen graag van u,
Paul Vernooijs en Dave van Helsdingen