Ferax Vastgoed investeert ook in Goes: Wonen boven Winkels

Ferax Vastgoed realiseert een rendement van 8,9%, wat door goedkoop te financieren kan oplopen naar rond de 10 à 12% per jaar. Ferax verdeelt alle opbrengsten onder de investeerders.

Begin juli was er al te lezen in de Provinciale Zeeuwse Courant:

'Achttien nieuwe kamers boven winkels in de binnenstad van Goes
De gemeente probeert dat al jaren te stimuleren, met wisselend succes. Ontwikkelaar Ferax wil nu grote stappen gaan zetten.'

Ferax Vastgoed investeert in verhuurde panden en verdeelt het rendement onder haar beleggers.

'Het beleggen in vastgoed om daar kamers en studio’s in te gaan verhuren, doet Ferax met geld van particuliere investeerders. Het mes snijdt aan twee kanten. Onze investeerders behalen een mooi rendement en jongeren hebben betaalbare woonruimte. In dit geval ook nog op een heel mooie locatie, namelijk de binnenstad van Goes.'

Wij nodigen Goesenaren uit om mee te investeren door obligaties van Ferax Vastgoed te nemen. Uiteraard kunnen ook andere belangstellenden investeren. U investeert niet alleen in de panden in Goes, maar in de totale portefeuille van Ferax Vastgoed 2 BV. Er is dus een brede spreiding over meerdere panden en plaatsen.

Het rendement na verbouwing en verhuur op de panden in Goes is 8,9%. Door de laagrentende financiering wordt dat verhoogd naar rond de 12% per jaar. Ferax verdeelt alle opbrengsten onder de investeerders.

'Ferax Vastgoed heeft als eerste activiteit in Goes een koopovereenkomst gesloten met betrekking tot drie panden, aan de Lange Kerkstraat (5 kamers), de Kreukelmarkt (5 kamers) en de Sint-Adriaanstraat (8 kamers).

De toekomstige kamers variëren in grootte van 10 tot 25 vierkante meter. Badkamer, toilet en keuken zullen veelal gedeelde voorzieningen worden.'

Het idee is niet nieuw. In meer plaatsen in Nederland zie je initiatieven voor wonen boven winkels. Maar dat is niet overal succesvol. Als organisator ontkom je er eigenlijk niet aan dat je die winkels koopt en verbouwt. Daar is een vastgoedonderneming die aan projectontwikkeling doet voor nodig.

Ferax Vastgoed heeft dat allemaal in huis.

Wat goed uitkomt in Goes is dat de gemeente een subsidieregeling heeft om het wonen boven winkels te stimuleren. Dat scheelt in het te investeren bedrag.

Wij kopen het liefst leegstaande panden. Vaak moet een nieuwe opgang naar boven worden gemaakt. Dat kan meestal niet als de winkel nog verhuurd is. De winkelruimte op de begane grond wordt kleiner door het creëren van een woonruimte aan de achterkant van het pand. De (kleinere) winkelruimtes die overblijven, verhuren wij weer.

'Werkende jongeren
Architectenbureau RoosRos tekende voor het nieuwe in- en exterieur van de panden. De toekomstige kamers zijn niet alleen interessant voor studenten. Ook voor werkende jongeren kan zo’n kamer een mooie eerste stap buiten het ouderlijk huis zijn. Ferax wil in de toekomst meer panden in de binnenstad kopen om er kamers boven te maken. Maar ze liggen niet voor het oprapen.'

Voor meer informatie mailt u naar info@feraxvastgoed.nl

Interesse in beleggen?

Vraag dan de prospectus aan!
Vul uw gegevens in en wij mailen de prospectus naar het ingevulde e-mailadres.

vraag prospectus aan

In de Goese binnenstad wordt vrijwel niet gewoond

Als je in de winter 's avonds door Goes loopt, valt het op dat er vrijwel nergens licht brandt boven de winkels. Er staat boven zo'n winkel dan toch al gauw 100 tot 150 vierkante meter leeg. Dat is het oppervlak van een gemiddelde eengezinswoning. Tegelijkertijd zijn er vele jongeren die graag in de binnenstad zouden willen wonen. Bij veel winkels kan wonen erboven niet makkelijk gerealiseerd worden, omdat het winkelfront over de hele breedte loopt en er geen toegang van buitenaf is voor de bovengelegen etages. Winkelverhuurders kunnen (konden vroeger) veel meer huur krijgen voor die extra meters en sloten daarom de etages af. Soms worden die als opslag gebruikt door de winkel.

Er staan ook in Goes genoeg winkels leeg

Het creëren van woningen boven winkels is het eenvoudigst te doen als de winkel eronder ook leeg staat en het pand te koop is. Er staan genoeg winkels leeg en vaak zijn die panden wel te koop. Ferax Vastgoed koopt zo'n pand, brengt een extra voordeur aan en verbouwt de verdiepingen naar kamers of kleinere studio's al naar gelang waar het gebouw zich toe leent. Op de begane grond blijft een kleine winkel over, terwijl aan de achterkant van de winkel ook een kamer of studio wordt gerealiseerd. Kleine winkels zijn meestal wel goed te verhuren. Het bestemmingsplan zou wonen in de winkelstraten wel toestaan, maar wij vinden dat je het straatbeeld intact moet houden.

Waarom Goes?

Waarom investeert Ferax Vastgoed nu in Goes? Een van de initiatoren van Ferax, Paul Vernooijs, die uit Goes komt, signaleerde dat ook in Goes de ruimte boven winkels in belangrijke mate leeg staat.

Dat is jammer, want er kunnen ook mensen wonen. En dan met name jongeren, want de meeste gezinnen zullen niet in de binnenstad willen wonen, hoewel ook daar niets op tegen is.

Lege ruimte boven winkels ombouwen naar bewoonbare kamers en appartementen geeft tegen een lage investering, een uitstekende rendement.

Prospectus aanvragen

Bedankt voor uw belangstelling.

Mocht u vragen hebben of kennis willen maken?
Laat dan uw naam en telefoonnummer en/of email adres en wij zullen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook altijd bellen op: 071-519 11 20.

Wij horen graag van u,
Paul Vernooijs en Dave van Helsdingen